KAZAN STORE - інтернет-магазин чавунного посуду українського виробництва
Бажаєте урізноманітнити раціон домашніх страв? Шукаєте де купити чавунний посуд для дачі, туризму, риболовлі чи закладів громадського харчування HoReCa?
Інтернет-магазин чавунного посуду KAZAN STORE реалізує дрібним гуртом і в роздріб фірмовий чавунний посуд вітчизняного виробництва під ТМ Вrizoll. Чавунний посуд Вrizoll виготовляється з еко-матеріалів. Після виготовлення кожен виріб запікається з олією в заводських умовах, завдяки чому досягається відмінний антипригарний ефект і антикорозійні властивості посуду. У цьому посуді немає ніяких антипригарних покриттів, що зношуються, тому що весь матеріал власне володіє такими властивостями. Згодом характеристики світло-сірого чавуну лише покращуються за умови правильного обслуговування.
Особливості обслуговування чавунного посуду
Головне, що потрібно знати, весь посуд із чавуну боїться великих навантажень і сильних ударів. Ворог №2 для чавуну – вода та агресивні миючі засоби. Попадання через пори соди та оцту ушкоджує структуру матеріалу та зменшує антипригарний ефект.
Не можна чавунний посуд замочувати на довгий час і мити в посудомийній машині. Його миють вручну. Для цього можна використовувати крапельку гелю, щітку та металевий скребок (що робити не можна, наприклад, зі сковородою з антипригарним покриттям). Таким чином, посуд із чавуну боїться навантаження, води, миючих засобів, але не боїться подряпин від скребка чи металевої щітки.
Кухонний посуд з чавуну промивається під теплою водою, після чого насухо протирається серветкою. Якщо на сковороді чи казані залишиться волога, вона призводить до появи корозії. Тому рекомендується зберігати посуд у сухому приміщенні, що провітрюється. Після миття та витирання серветкою, посуд можна прогріти на плиті, після чого нанести тонкий шар рослинної олії – це найвірніша профілактика появи корозії на поверхні.
І насамкінець, у чавунному посуді не можна довгий час зберігати їжу (наприклад, у холодильнику), тому що поверхня інтенсивно окислюється, через що страва швидко псується.
Переваги чавунного посуду
Насамперед чавунний посуд – це для м'ясних гурманів і любителів смачно поїсти. М'ясо, риба, овочі, страви азіатської та кавказької кухні, приготовані в такому посуді, завжди відрізняються вишуканим смаком і насиченим ароматом. Матеріал хоч і повільно нагрівається, зате довго остигає, підтримуючи тривалий час температуру страви, що дуже важливо на природі та в закладах громадського харчування. Чавун прогрівається рівномірно, забезпечуючи якісне прожарювання, тушкування, томлення страви.
Чавунний посуд – це не тільки смачно та корисно, але й стильно. Саме тому в ресторанах та готелях його використовують для порційної подачі м'ясних, рибних, овочевих страв гостям закладу. У чавунах можна смажити, тушити, варити, томити, випікати і навіть коптити продукти вдома, на дачі, риболовлі або в кафе. Посуд із чавуну можна ставити на будь-які варильні поверхні: електричну, склокерамічну, газову або індукційну плиту. Також чавунний посуд підходить для приготування в духовці або на відкритому вогні.
Великий вибір посуду для різноманітного меню
На нашому сайті представлений чудовий вибір посуду на всі випадки життя:
- Казани туристичні, азіатські, з кришкою чи без. Дуже цікаве рішення – кришка у вигляді сковороди або сковорідки-гриль. Об'єм: 4, 8, 10 та 12 літрів.
- Сковорідки класичні, для млинців, сковорідки САДЖ, сковороди-гриль, WOK (для азіатської кухні).
- Каструлі та жаровні чавунні для приготування смачних домашніх страв.
- Плато та решітки чавунні для мангалу.
- Посуд HoReCa (для кафе, ресторанів, готелів і інших закладів громадського харчування).
- Кришки чавунні та скляні для комплектації сковорідок, каструль, казанів.